Bagaimana Cara Membuat Sempurna Puding karamel simple Cara Bunda Krisdayanti

Bagaimana Cara Membuat Sempurna Puding karamel simple Cara Bunda Krisdayanti

LEZAT, fresh danANTI GAGAL.

Puding karamel simple Cara Bunda Krisdayanti. Puding Karamel kukus ini gampang buatnyaa, bahannya sedikit, gampang dicari dan ngga ribet, tapi rasanya menurutku enakkk bangett dehh, beneran😊👍. Puding Karamel kukus ini senang nak buat, bahannya sedikit, senang dicari tapi rasanya sedap bangett dehh😊👍. Puding ini sesuai buat yang nak makan dessert.

Puding karamel simple Puding karamel sememangnya dessert kegemaran ramai yang sedap untuk dinikmati pada bila-bila masa sahaja. Resepi Puding Karamel Tanpa Telur - pencuci mulut atau dessert yang sangat sedap. Resepi Puding Karamel Mudah dan Sedap - Resipi puding karamel amat mudah untuk menyediakan dan. Anda dapat membuat Puding karamel simple menggunakan 10 resep dan 5 langkah. Inilah cara Anda memasak itu.

Resep Untuk Membuat Puding karamel simple

  1. Persiapkan 1 sachet dari agar2 swallow.
  2. Persiapkan 200 ml dari susu cair.
  3. Persiapkan 600 ml dari air.
  4. Anda membutuhkan 3 sdm dari gula pasir.
  5. Kemudian 2 sdm dari susu kental manis.
  6. Anda membutuhkan 2 sdm dari tepung custard.
  7. Kemudian 1 sdk dari esen vanila.
  8. Kemudian dari Buat karamel.
  9. Persiapkan 4 sdm dari gula pasir.
  10. Persiapkan 2 sdm dari air.

Puding Karamel kukus ini gampang buatnyaa, bahannya sedikit, gampang dicari dan ngga ribet, tapi rasanya menurutku enakkk bangett Enjoy savory, Japanese-style rice with these simple techniques. Puding Karamel kukus ini senang nak buat, bahannya sedikit, senang dicari tapi rasanya sedap bangett dehh😊👍. Puding ini sesuai buat yang nak makan dessert manis dan senang nak buat. Puding Karamel kukus ini senang nak buat, bahannya sedikit, senang dicari tapi rasanya sedap bangett dehh😊👍.

Cara Mebuat Puding karamel simple

  1. Pertama kita bikin karamel nya..masak gula ma air hingga warna kuning keemasan pake api kecil aja tar gosong.. Masukkan ke dlm cetakan..sisihkan.
  2. Masukkan semua bahan puding ke dlm panci aduk hingga tercampur rata.
  3. Masak pake api sederhana aduk trus hingga mendidih dan agak kental..(jgn ampe berketul).
  4. Lalu tuang puding ke cetakan yg udah dikasih karamel tadi.. Biar dingin baru masukkan kulkas.. Dlm 2 jam bisa disantap.. NB: saat mau keluarin dri kulkas dibiarkan diluar dlm 1jam suhu ruangan.. Agar karamel nya encer ga beku....
  5. Rasanya seger banget.. Rasa susu dan wangi karamel nyatu ma esens vanila.. Buat mau lagi.. Lagi.. Dan lagi...

Puding ini sesuai buat yang nak makan dessert manis dan senang nak buat. Puding karamel ini memang menjadi kegemaran semua orang. Cara mudah hanya menggunakan barang yang ada kat dapur je. Bahan-bahan PUDING KARAMEL selalunya menjadi faveret! terutamanya dalam bulan puasa. Kad se karamel rastopio u mlijeku dodajte mu smjesu od žumanjaka i kuhajte na laganoj vatri neprekidno miješajući dok se karamel ne zgusne.